Je wordt nu doorgeleid naar de website van Santé Partners. De zorgorganisaties STMR en Vitras gaan samen verder onder één naam: Santé Partners. Voor iedereen die zorg of ondersteuning nodig heeft, blijft Santé Partners een vertrouwd adres in de regio.

Begrepen

Dementie

Dementie heeft grote invloed op je leven en dat van de mensen om je heen. Je wordt langzaam aan meer afhankelijk van anderen. Jouw naasten krijgen te maken met steeds meer zorgtaken en verlies. We kunnen ondersteunen vanaf het eerste niet pluis gevoel tot zwaardere zorg in een later stadium van dementie.

Lees meer

Hoe kunnen wij jou ondersteunen?

Casemanager dementie

Casemanager dementie

Dementie begint aanvankelijk onopgemerkt. Iets waar men het hoofd bij moet houden, kost meer inspanning. Naast geheugenproblemen kunnen ook gedragsproblemen of karakterveranderingen een signaal van dementie zijn. Is er een vermoeden van dementie bij jou of een van jouw naasten? Of is de diagnose dementie al gesteld? Een casemanager dementie is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie, hun naasten en mantelzorgers.
Lees meer
Ontmoetings- en dagactiviteitencentra

Ontmoetings- en dagactiviteitencentra

Zorg je regelmatig voor iemand die ernstig vergeetachtig is of dementie heeft, moeilijk hanteerbaar gedrag vertoont en/of veel zorg nodig heeft? Soms valt die zorg zwaar. Onze ontmoetings- en dagactiviteitencentra zijn er voor jou en je naasten. Ze bieden structuur en een fijne en gezellige dag onder professionele begeleiding. Als mantelzorgers vind je er contact met lotgenoten en een luisterend oor.
Lees meer
Zelfstandig Thuis met Volledig Pakket Thuis

Zelfstandig Thuis met Volledig Pakket Thuis

Je woont zelfstandig en wil dit graag zo houden, ook al heb je veel ondersteuning nodig. Met 'Zelfstandig Thuis' van Santé Partners kan het. Thuis in je eigen vertrouwde omgeving óf in een eigen appartement met gezamenlijke voorzieningen dichtbij. Met het Volledige Pakket Thuis (VPT) stellen we een maatwerk pakket aan ondersteuning en zorg samen op basis van je eigen wensen en behoeften. Samen met jou en je netwerk zorgen we er voor dat je langer thuis kan blijven wonen, in je eigen vertrouwde omgeving. Samen Sterk.
Lees meer
Woonlocaties voor mensen met dementie

Woonlocaties voor mensen met dementie

Zelfstandig wonen is een groot goed. Maar met dementie is thuis wonen soms geen optie meer. Vanwege persoonlijke veiligheid of omdat meer zorg nodig is dan familie en hulpverleners thuis kunnen bieden. Voor mensen met dementie waarvoor thuis wonen niet meer mogelijk is, bieden wij kleinschalige woonzorglocaties.
Lees meer
Wijkverpleging

Wijkverpleging

Soms heb je tijdelijk zorg nodig, zoals na ontslag uit het ziekenhuis. Of ben je vanwege een ziekte of beperking langdurig afhankelijk van zorg vanwege bijvoorbeeld diabetes, astma/COPD, kanker, hartproblemen, beroerte (CVA) of een andere handicap. Ook als je ouder bent of ongeneeslijk ziek, wil je zo veel mogelijk kwaliteit van leven blijven ervaren. Iedereen woont het liefst thuis. Daar helpen we bij.
Lees meer
Personenalarmering

Personenalarmering

Je woont zelfstandig thuis, maar je bent op zoek naar meer veiligheid. Professionele alarmering maakt het mogelijk om met een gerust gevoel thuis te wonen. In geval van nood kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week, eenvoudig je contactpersonen of professionele zorg van Santé Partners op roepen. Een fijn en geruststellend gevoel voor jou en jouw naasten.
Lees meer
Steunpunten Mantelzorg

Steunpunten Mantelzorg

Santé Partners biedt mantelzorgondersteuning aan vanuit het Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein. In andere gemeenten binnen ons werkgebied bieden collega organisaties ondersteuning voor mantelzorgers aan. Mantelzorgers van alle leeftijden kunnen bij een Steunpunt Mantelzorg terecht voor advies, een luisterend oor, contact met andere mantelzorgers en praktische informatie. Is er geen organisatie bij jou in de buurt? Informeer dan bij je gemeente voor ondersteuningsmogelijkheden.
Lees meer
Bekijk ook ons ledenservice aanbod

Bekijk ook ons ledenservice aanbod

Word lid van onze ledenservice en profiteer van aantrekkelijke kortingen op een groot aanbod aan diensten van onze partners, zoals bijvoorbeeld hulpmiddelen, maaltijdservice aan huis, klushulp, kapper aan huis en mantelzorgondersteuning.
Lees meer

Expert tips

Wat kun je al zelf doen?

Als de diagnose dementie vroegtijdig wordt gesteld, heb je vaak nog inzicht in jouw ziekte. Je merkt dat er dingen misgaan, maar begrijpt misschien niet precies wat er aan de hand is. Dit kan angst, boosheid of somberheid oproepen. Als dit een probleem vormt, bijvoorbeeld als het omslaat in achterdocht of agressie, kunnen psychotherapie en medicijnen soms helpen. 

Dementie is niet te genezen. Je zult op den duur volledig afhankelijk worden van jouw naasten en verzorgers. Daarom is het belangrijk dat je bepaalde zaken goed en tijdig regelt. Bijvoorbeeld vertegenwoordiging: wie mag namens jou handelen en beslissen als je zelf niet meer wilsbekwaam bent? Leg deze afspraken vast op papier. 

Wat kan jouw omgeving doen?

Als mantelzorger heb je een zware taak. Vaak wordt de zorg voor een naaste als vanzelfsprekend gezien en komt het neer op één persoon. Zorg dat je emotioneel en lichamelijk niet overbelast raakt. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan; overbelasting ontstaat vaak sluipend.

Zorg voor een regelmatig en herkenbaar dag- en weekritme voor de persoon met dementie. Betrek tijdig vrienden, familieleden of vrijwilligers bij de zorg. In het ontmoetingscentrum kun je terecht voor dagbesteding, maar ook voor ondersteuning voor jou als mantelzorger. Slimme hulpmiddelen kunnen jouw verzorgingstaak soms verlichten. 

Ervaringsverhalen

Steun en toeverlaat bij dementie

Steun en toeverlaat bij dementie

Na de diagnose dementie komt er veel op iemand af. Casemanager dementie Marion Vonk helpt mensen om beter om te gaan met de ziekte en de gevolgen ervan. Ze legt uit, begeleidt, denkt mee en regelt inzet van zorg.

'Eigenlijk mogen we dit niet doen hè'

'Eigenlijk mogen we dit niet doen hè'

Eigenlijk mogen we dit niet doen he, Joost.’, was een antwoord dat Joost vaak kreeg. Bijvoorbeeld die keer toen hij vroeg aan de verpleegkundige of de vuilniszak met incontinentiemateriaal buitengezet kon worden.. Omdat de kinderen ver weg wonen zat Joost lange tijd met de handen in het haar. Joost kreeg meer kwaaltjes, zo was hij snel buiten adem, ging het lopen ook moeilijker en vergat hij sommige dingen. Gelukkig is er sinds kort een oplossing, namelijk de nieuwe manier van ondersteuning en de nadruk op thuis leven!

Waar ondersteunen we jou?

{{themas[0].Name}} Of
{{locatieTypes[0].Name}}
contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop