Je wordt nu doorgeleid naar de website van Santé Partners. De zorgorganisaties STMR en Vitras gaan samen verder onder één naam: Santé Partners. Voor iedereen die zorg of ondersteuning nodig heeft, blijft Santé Partners een vertrouwd adres in de regio.

Begrepen

Vervolg: Dittie en haar vertrouwde mantelzorgteam

In ons recente magazine hebben we het inspirerende verhaal van Dittie Augustinus gedeeld, een bewoner van Tiel die vastbesloten is om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen, gesteund door een toegewijd team mantelzorgers. Ontdek hoe haar verhaal verder gaat en lees het openhartige gesprek tussen Dittie en haar dochter Ellen, waarin ze hun ervaringen delen en elkaar steunen. Lees verder om meer te ontdekken over hun unieke band en hoe ze samen omgaan met zowel de praktische als emotionele uitdagingen van mantelzorg.

Open en eerlijk

“Als iets een keer niet kan, berust ik daar ook in, hoor”, gaat Dittie verder. Ze is de moeilijkste niet en wil haar kinderen zeker niet overvragen. Eerlijk overleg is daarom belangrijk, zijn moeder en dochter het eens. Ellen: “We zijn zo open mogelijk, dat werkt het makkelijkste. Met wat humor erbij, en soms gewoon even de schouders eronder, komen we er altijd wel uit.” Dat geldt in ieder geval voor het praktische. “De emotionele kant vind ik lastiger”, geeft Ellen toe. “Ik sta toch constant aan, zeker sinds die infarct. Gaat het wel goed, redt ze zich?” Wat Dittie betreft is dat onnodig. “Ik vind het lekker gaan zo en leef bij de dag.” Ellen moet erom lachen. “Ja, zo ken ik mijn moeder. Ach, ik ben maar wat trots op haar, hoor, met haar 86 jaar.”

Lees de online versie van ons Santé Thuis via deze link

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop